top of page

Over Rover

Rover is een project waarin reststromen van locale industrieën worden geïnventariseerd en heringezet in een meubelproductie.
 
Het project probeert materiaalstromen die onbruikbaar zijn in een bepaalde sector te herwaarderen in andere toepassingen. Dit creëert niet alleen bewustwording van onze ecologische voetafdruk. Rover poogt om circulair design verder te brengen dan anekdotische one-offs. Door systematieken te zoeken in de productie, wordt het mogelijk de meubels te reproduceren.

De eerste collectie bestaat uit X stoelen. De stoelen zijn gemaakt uit diverse verschillende materialen. Elke stoel is gekoppeld aan een industrie en toont de eigenheid van het bedrijf en van de gebruikte materialen.

Hoe het begon

Het project 'ROVER' is ontstaan vanuit de opleiding VOMO (Voortzettende Opleiding Meubelontwerp). Het idee was om een nieuwe manier van ontwerpen te zoeken waarbij de ontwerper niet vertrekt vanuit een eigen ontwerpidee, maar vanuit de materialen die er vandaag over zijn. Door de bestaande reststromen te verzamelen, inventariseren en testen komt de waarde ervan aan het licht. 

Partners

logo dynaco.png
logo gilbos.png
logo tekniplex_.png
logo atelier sauveur.png
logo ablo blommaert.png
bottom of page